Video: Debata Rodičia.sk s kľúčovými aktérmi na tému “Pohyb a šport na slovenských školách”

Verejné vyhlásenie OZ Rodičia.sk pod názvom: „Pohyb a šport patrí k deťom, patrí do škôl!“, ktoré sme 1. júla predstavili na tlačovej konferencii v bratislavskej Petržalke, už podporilo takmer 30 organizácií z oblasti športu, vzdelávania, podnikania, a podpory a ochrany zdravia detí a mládeže.

Takmer pol roka sme strávili usilovnou komunikáciou tohto stanoviska médiám, ale najmä aktérom verejnej samosprávy, pretože vieme, že väčšina kompetentných inštitúcii vôbec nedoceňuje význam tejto témy pre zdravie a vzdelanie detí a mládeže, ale ani jej význam pre ekonomiku a spoločnosť ako takú. Naše poznatky sme predbežne zhrnuli v článku: Ako sa darí iniciatíve „Pohyb a šport patrí k deťom, patrí do škôl“?

Aby sme tému opäť oživili na začiatku roku 2022, rozhodli sme sa 26.1. usporiadať online debatu s aktérmi, ktorí sú na základe svojich skúseností a kompetencií tými správnymi. Keďže stále nie je možné realizovať podujatia v normálnom režime, vďaka podpore Férovej Nadácie O2 a štúdiu Content Factory v Bratislave sme sa o to pokúsili online.     

Našimi hosťami v debate boli:

  • Richard Nemec, poslanec NRSR, bývalý reprezentant, dnes aktívny tréner vo volejbale
  • Radomír Brtáň, podpredseda ZMOS a Starosta obce Košeca
  • Matej Tóth, úspešný olympionik a zakladateľ O2 Špotovej akadémie Mateja Tótha 
  • Vlado Zlatoš, športovec, tréner a rodič, člen Expertnej skupiny pre šport OZ Rodičia.sk
  • Podujatím sprevádzal a moderoval ho Matej Stuška, riaditeľ OZ Rodičia.sk.

Budeme radi, ak Vás debata zaujme a v ideálnom prípade inšpiruje k podpore pohybových aktivít na Vašej škole či v rámci Vašej komunity. Vaše postrehy, odporúčania, prípadne otázky nám posielajte na info@ozrodicia.sk.

(ospravedlňte prosím zhoršený zvuk počas úvodnej minúty)